Educatieve theatervoorstellingen en workshops

Speciaal voor het voortgezet en beroepsonderwijs zijn educatieve theatervoorstellingen ontwikkeld. Ze zijn bedoeld om jongeren weerbaarder en bewuster te maken voor het gebruik van genotmiddelen.

Theaterworkshop Alchohol en drugs

De voorstellingen kunnen ook gespeeld worden voor ouders, bijvoorbeeld op ouderavonden. Na de voorstelling wordt met de jongeren en ouders nagepraat over de thematiek van de voorstelling en over opvoeding. 

Nuchtere Fries biedt scholen op deze voorstellingen en workshops flinke korting wanneer hierbij een ouderbijeenkomst georganiseerd wordt.

Meer over theaterworkshops

Voorstelling ‘De la Noya’ (DLN)

Deze voorstelling is geschikt voor klas 1 & 2 en gaat over groepsdruk, alcohol- en drugsgebruik. ‘De la Noya’ gaat over jongeren. Jongeren die DLN ontdekken en in het geheim willen uitproberen wat het met je doet. Je hoort er pas echt bij als je je aan DLN durft over te geven.

De voorstelling is ontwikkeld samen met Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en wordt gespeeld/uitgevoerd door Theater Smoar.

Bezoek de website

Workshop ‘Ik dacht het niet!’

Tijdens de workshop ‘Ik dacht het niet!’ wordt met een groep jongeren een voorstelling over groepsdruk gemaakt. Wat doe je als jouw vrienden gaan drinken en drugs willen gebruiken? Met de jongeren wordt er gesproken over regels en grenzen, vriendschap,  ervaringen over groepsdruk en genotmiddelengebruik. Ook wordt geoefend met verschillende manieren om voor jezelf op te komen. De voorstelling wordt in elk geval voor de eigen ouders gespeeld.

De workshop is ontwikkeld samen met Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en wordt uitgevoerd door Theater Smoar.

Naar de website

Ouderavond

Ouderavond met informatie en rollenspelen over alcohol en opvoeding: ouders worden uitgedaagd om te reageren op de scènes en kunnen met tips de situatie veranderen. De ouderavond wordt verzorgd door VNN met inzet van acteurs van Smoar.

Meer informatie? Mevrouw G. Thomas, Voorlichting & Preventie VNN, bereikbaar op telefoonnummer 058 – 28 47 647 of via e-mail: g.thomas@vnn.nl.

Neem contact met ons op