Scholen

School is een heel belangrijke omgeving voor tieners. Het is namelijk een plek waar ze veel tijd doorbrengen. Ook op school kunnen jongeren in aanraking komen met drank. Alcoholgebruik is schadelijk en beïnvloedt de schoolprestaties. Welke keuze maak jij als schoolleider of docent? Nuchtere Fries helpt je hierbij met o.a. materialen, theatervoorstellingen, workshops, lesprogramma’s en advies.

Materialen Nuchtere Fries

Welke keuze maak jij als voorzitter of vrijwilliger van een vereniging? Nuchtere Fries helpt je hierbij met o.a. materialen, theatervoorstellingen, workshops, lesprogramma’s en advies.


Alcoholvrije school

De meest heldere regel die de school kan stellen is dat er in schoolverband helemaal geen alcohol gebruikt mag worden door leerlingen en leerkrachten: een alcoholvrije school. De meeste ouders zullen het signaal van de school op prijs stellen en kunnen bepaalde regels voor alcohol gemakkelijker doorvoeren in het eigen gezin. Hoe meer volwassenen in de omgeving van jongeren dezelfde regels gebruiken, des te gemakkelijker de norm wordt overgenomen en des te groter het effect is.

Lees meer

Educatieve theatervoorstellingen & workshops

Speciaal voor het basis- en voortgezet onderwijs zijn workshops en theatervoorstellingen ontwikkeld om jongeren weerbaarder en bewuster te maken voor het gebruik van genotmiddelen. Interactie en de betrokkenheid van ouders zijn belangrijke elementen. Nuchtere Fries biedt scholen flinke korting op deze workshops en voorstellingen.

Meer informatie

Gezonde School Fryslân

Vindt u gezondheid ook belangrijk? Ga aan de slag met de Gezonde School-aanpak. Deze aanpak betekent niet altijd dat uw school méér moet doen op het gebied van gezondheid en veiligheid. Het gaat erom de tijd en aandacht voor dit onderwerp zo effectief mogelijk in te zetten.

Meer informatie

De Gezonde School en Genotmiddelen

De Gezonde School en Genotmiddelen is een speciaal voor het onderwijs ontwikkeld lesprogramma over alcohol, tabak en drugs van het Trimbos Instituut. Er zijn modulen voor de bovenbouw van het primair onderwijs, voor het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs.

Meer lezen


Contact en advies

Heb je vragen, of weet je niet precies hoe je een goed alcoholbeleid moet opzetten? Wij helpen je graag met advies en tips. Neem voor meer informatie contact op met Lowise Hazenberg.

maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Meer contactgegevens