Verenigingen

Een vereniging is een belangrijke plek voor tieners, waar ze veel tijd doorbrengen. Het is ook een plek waar jongeren in aanraking kunnen komen met drank. Alcoholgebruik is schadelijk en beïnvloedt de schoolprestaties.

Materialen Nuchtere Fries

Welke keuze maak jij als voorzitter of vrijwilliger van een vereniging? Nuchtere Fries helpt je hierbij met o.a. materialen, theatervoorstellingen, workshops, lesprogramma’s en advies.

Alcoholbeleid & Sport

Ben jij op zoek naar richtlijnen die je helpen naar een verantwoord alcoholbeleid? NOC*NSF, de koepelorganisatie van de sportbonden, vinden het belangrijk dat er goed wordt omgegaan met alcohol in de sport. Klik hier meer informatie over richtlijnen alcoholbeleid op sportverenigingen, e-learning ‘verantwoord alcohol schenken’ en handige hulpmiddelen voor sportverenigingen en alcohol.

https://nocnsf.nl/alcohol-en-sport

Begeleiding door Team:Fit

Ben je op zoek naar ondersteuning op hoe een dergelijk alcoholbeleid moet opstellen, hoe jij je naleving van de leeftijdsgrens kunt verbeteren, invulling kunt geven op het aanbod en het beperken zichtbaarheid van de alcoholische producten? Team:Fit kan hierbij ondersteuning leveren. De Friese Team:Fit coach, Allard Donker, kan je hierbij helpen. Meer weten of wat Team:Fit voor jouw sportvereniging kan betekenen? Neem dan contact op met Allard (a.donker@teamfit.nl).

Contact en advies

Heb je vragen, of weet je niet precies hoe je een goed alcoholbeleid moet opzetten? Wij helpen je graag met advies en tips. Neem voor meer informatie contact op met Lowise Hazenberg.

maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

meer contactgegevens