NL Award in de wacht voor populaire YouTube-serie ‘Jennifer to the Max’

30 april 2020

Omrop Fryslân heeft onlangs een NL Award gewonnen in de categorie ‘Online project’ voor de YouTube-serie ‘Jennifer to the Max’. Deze interactieve serie gaat over groepsdruk en alcoholgebruik onder jongeren. Samen met Nuchtere Fries, Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en Omrop Fryslân is deze productie tot stand gekomen. NL Awards is een initiatief van Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO). Alle producties van regionale omroepen in Nederland kunnen in aanmerking komen voor een award.

YouTube-serie over alcoholgebruik onder jongeren
De YouTube-serie ‘Jennifer to the Max’ gaat over Jennifer de Vries die op zoek gaat naar het echte verhaal achter de dood van haar buurjongetje Max. Hij overleed op zijn schoolreisje in Berlijn aan alcoholvergiftiging. Maar liefst 3.000 tot 4.000 Friese jongeren in de leeftijd van 12 en 14 jaar hebben naar deze serie gekeken. Deze populaire YouTube-serie krijgt een vervolg waarin zal worden samengewerkt met Stichting Lezen, Passionate Bulkboek, Nederlands Letterenfonds en GGD Fryslân (jouwggd.nl).

Podcast over comadrinken onder jongeren
Aansluitend op dit succes heeft Nuchtere Fries, samen met VNN en Omrop Fryslân, ook een podcast voor ouders ontwikkeld. In de podcast ‘Alcohol to the Max’ kunnen zowel jongeren als ouders luisteren naar het waargebeurde verhaal van tiener Trientsje. Zij dronk zichzelf tijdens een feestje in coma en vertelt openhartig wat er toen met haar gebeurde, wat voor impact dat op haar heeft gehad, maar vooral ook op haar vrienden en haar ouders.