Campagne IkPas: doe mee!

14 december 2020

Vanaf januari gaat de landelijke campagne IkPas weer van start. IkPas daagt jou uit om in januari geen alcohol te drinken. Wat gebeurt er met je lichaam en geest als je een maand lang niet drinkt? Doe mee en ervaar het!

Positieve effecten

Veel mensen die je voorgingen, voelden na deelname aan IkPas volop fysieke en mentale voordelen. Zo voelt 60% zich fitter door geen alcohol te drinken, drinkt 65% structureel minder en doorbreekt 47% z’n gewoontegedrag. Daarnaast slaapt 55% beter en verliest 32% van de deelnemers de nodige extra kilo’s.

 

Het is een van de

Ook meedoen aan IkPas? Meld je aan via deze link. GGD Fryslân en Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) werken aan de actie van de komende periode op zo veel mogelijk plekken in Fryslân onder de aandacht.

 

Meedoen met je organisatie

Wil je met je organisatie ook meedoen? Bijvoorbeeld in samenwerking met de afdeling communicatie en/van de afdeling P&O in het kader van de 'gezonde werkvloer'? Met deze concrete en goed haalbare acties kun je je hierop goed voorbereiden. Doe me en geef het goede voorbeeld!

 

 

Meer informatie

Heb je vragen van wil je meer informatie over IkPas? Neem dan contact op met gezondheidsbevorderaar Esther de Vries via e.devries@ggdfryslan.nl van Tom Brandsma via t.brandsma@ggdfryslan.nl. Op ons platform Nuchtere Fries vind je nog meer informatie over alcoholpreventie.